keskiviikko 5. elokuuta 2009

Innovaatiokoulutusta kokeilevassa yhteiskunnassa

Luin Työ- ja elinkeinoministeriön tutkimuksia innovaatiopolitiikasta (www.tem.fi/inno) Sieltä löytyi myös pdf-tiedostoina Innovaatiopolitiikan peruslinjaukset sekä Kysyntä- ja käyttäjälähtöisen innovaatiopolitiikan jäsentely ja sisällöt, joista löytyi melkoisesti yhtymäkohtia Tekniikka, ympäristö ja talous (TYT) tulosalueeseemme ja Future Design Lab-projektin kehittämistavoitteisiin mm. monialaisuuden suhteen. Toiminevat siis yhtenä ohjenuorana projektissa.

Innovatiivisuus sanana on kärsinyt jonkin verran inflaatiota viimeaikoina, mutta jos sen käsittää luovuuden oivaltavana soveltamisena, se soveltuu minkä tahansa alan koulutuksen tavoitteisiin. Luovuus sinällään koskee kaikkia aloja, ei pelkästään taiteisiin ja kulttuuriin liittyviä aloja ja siinä mielessä myös käsite luovat alat on mielestäni harhaanjohtava. Kun innovatiivisuuteen liittyy kaupallisen potentiaalin vaatimus, voidaan innovatiivisina yhtälailla pitää Duudsonien teinipölhöilyn "jalostamista" kuin energiatehokkuuden parantamista erilaisissa kuluttajatuotteissa. Jos innovatiivisuus hiipuu, käyttäjät siirtyvät viihdyttävämpiin/tehokkaampiin vaihtoehtoihin.

Asiaan liittyen mielenkiintoisia tapahtumia:
Ajankohdat näyttävät menevän mukavasti jonoon - seminaarikimara Helsinki Design Weekillä. Päälle vielä Design Partners 09, Pechakucha Night ja Habitare09!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti