perjantai 9. joulukuuta 2011

”MIKÄ MUOTO? MIKÄ MUOTOILU?” kysytään opetusministeriössä

No se MUOTOILU, joka vaikuttaa kaikkialle ja tuottaa lisäarvoa niin yksittäisille käyttäjille kuin yleiselle taloudellekin! Siitä huolimatta opetusministeriö on ehdottanut, että muotoilun koulutus on lopetettava Turun ammattikorkeakoulusta ja näin ollen suomenkielisenä koko Länsi-Suomen alueelta. Turun ammattikorkeakoulun muotoilun koulutuksen lopettaminen on Opetusministeriön valuvirhe, joka on korjattava! Muun muassa uusin Tekesin julkaisema Näköalat-lehti keskittyy muotoiluun, koska muotoilu nähdään sielläkin nimenomaan (ainoana?) mahdollisuutena Suomelle.

Muotoilu on vahvasti oma osa-alueensa eikä riittävää muotoiluosaamista voida saavuttaa esimerkiksi kaupallisen tai insinöörikoulutuksen ohessa, mutta opintojaksojen tai valinnaisten moduulien kautta voidaan saavuttaa riittävää muotoiluymmärrystä, että osataan nähdä muotoilutarpeet niillä omilla aloilla. Tällaisessa systeemissä myös muotoilun opiskelijat voivat erikoistua jonkin muun alan ymmärtämiseen ja oppia näkemään muotoilumahdollisuudet siellä. Näitä muotoilumahdollisuuksiahan voi löytää kaikilta niiltä aloilta ja alueilta, missä me ihmiset toimimme. Muotoiluosaamisen avulla aineelliset ja aineettomat tuotteet ja palvelut sekä näitä molempia yhdistävät järjestelmät saadaan paremmin ymmärrettäviksi, helppokäyttöisemmiksi, miellyttävämmiksi ja jopa elämyksellisiksi. Juuri tällaista monialaista talouden, tekniikan, ympäristö- ja muotoiluosaamisen systeemiä pyrimme koko ajan kehittämään eteenpäin Turun ammattikorkeakoulussa.

Mielestäni muotoilun koulutusta olisi siis lisättävä entisestään, jotta pystymme tyydyttämään tämän kaikkialla olevan valtavan muotoilun tarpeen!

Tervetuloa Mikä muoto! Mikä muotoilu? -tapahtumaan perjantaina 16.12.2011 Köysiteatteriin (Linnankatu 54, Turku) klo 17.30-21.00!

http://mikamuoto.blogspot.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti